Uitzendbureau starten, zo doe je dat (2023)

  1. Uitzendbureau beginnen
  2. Financiering van je uitzendbureau
  3. De bedrijfsvoering
  4. Praktische eisen aan jouw uitzendbureau

Uitzendbureau beginnen

Aan het starten van een uitzendbureau zijn geen speciale regels verbonden. De gebruikelijke eerste stap is je inschrijven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Je krijgt een KvK-nummer toegewezen, waarna de Belastingdienst je automatisch een btw-nummer toekent.

Voordat je naar de KvK gaat, is het belangrijk een ondernemingsplan te schrijven en over de volgende aandachtspunten na te denken.

1. Doelgroep

De meeste startende uitzendbureaus kiezen voor een niche, bijvoorbeeld branches als horeca, zorg of ICT. Of juist alleen maar studenten. Als specialist ben je herkenbaar enbetrouwbaar vanwege je vakkennis. Bovendien kun jein één branche sneller een netwerk opbouwen.

2. Bedrijfsnaam

Laat als het mogelijk is je doelgroep in je bedrijfsnaam terugkomen. Je wilt een bedrijfsnaam die duidelijk maakt waar je uitzendbureau voor staat. Uitzendbureau Daphne zegt niemand iets, Studentenuitzendbureau is veel herkenbaarder. Bovendien ben je zo beter vindbaar in Google.

  • Download hier degratis pdf: een pakkende bedrijfsnaam.

3. Domeinnaam

Het is aan te raden om een bedrijfsnaam te kiezen waarvan ook de domeinnaam nog vrij is. Dit niet alleen in verband met de uniformiteit enherkenbaarheid, maar vooral ook vanwegde devindbaarheid op Google.

Check op Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) of jouw domeinnaam nog beschikbaar is.

Studentenuitzendbureau.nl is uiteraard al geregistreerd (uitzendbureaudaphne.nl is overigensnog vrij).

4. Rechtsvorm kiezen

Voor het starten van een uitzendbureau kun je als rechtsvorm kiezen uit een eenmanszaak, bv of vof. Een eenmanszaak ligt voor de hand, maar je bent wel persoonlijk aansprakelijk. Mocht je onverhoopt failliet gaan, dan ga je ook privé het schip in.

Verwacht je hoge omzetten dan is een bv een goede optie om over na te denken. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een flex-bv op te richten, je hebt geen verplicht startkapitaal meer nodig. Je bent wel aan meer fiscale regels gebonden. Zo dien je jezelf het gebruikelijke loon uit te betalen.

Ga je het avontuur samen met anderen aan, dan is een vof een goede optie. Lees in in één van deze artikelen alles over derechtsvorm die jij op het oog hebt:

(Video) Uitzendbureau starten, wat nu?

  • Eenmanszaak
  • Vof
  • Bv

5. Uitzendbureau starten vanuit huis

Er is geen noodzaak om direct een groot pand te huren bij de start van jouwuitzendbureau. Je kunt in eerste instantie gewoon vanuit huis beginnen.

Er zijn tegenwoordig veel representatieve flexplekken die je dagdelen kunt huren, inclusief alle benodigde materialen. Hier kun je klanten ontvangen of vergaderingen houden. Het scheelt veel kosten en zo heb je de tijd om je bedrijfrustig op te bouwen.

Voorbeeldplan zakelijke dienstverlening nodig?

Handig: zo ziet een goed ondernemingplan voor zakelijke dienstverleners eruit.

(Video) Hoe bouwde ondernemer Hugo de Koning YougCapital uit tot miljoenenbedrijf? | 7DTV

Download gratis voorbeeld

Financiering van je uitzendbureau

Als beginnend uitzendbureau heb je startkapitaal nodig. Los van de gebruikelijke bedrijfskostenals een laptop, werkruimte, inventaris en een bedrijfsautogaat hetomextra financiering nodig. Je moet namelijk de lonen van je uitzendkrachten voorfinancieren.

Dat zit zo. De betaaltermijn van je klanten is wettelijk gezien 30 dagen, maar in de praktijk blijkt dat deze termijn regelmatig opgerekt wordt naar 60 dagen. In sommige gevallen zul je dus twee maanden loon moeten voorfinancieren.

Heb je 10 uitzendkrachten in dienst, dan kan dit bedrag al snel oplopen tot tienduizenden euro’s.

Daarnaast heb je een buffer nodig voor onverwachte financiële tegenvallers, zoals wanbetalers.

  • Lees in dit artikel hoe je startkapitaal kunt vinden voor je bedrijf

Zakelijke rekening

Een belangrijk aspect voor de administratie is het openen van een zakelijke rekening. Zo krijg je meer inzicht in de financiële gang van zaken van jouw bedrijf.

Als je een rekening courant krediet, investering of lening nodig hebt om startkapitaal te bemachtigen of om door te groeien, is het zelfs noodzakelijk dat je een zakelijke rekening hebt.

G-rekening

Naast de reguliere zakelijke rekening eisen klanten waarschijnlijk dat jeeen g-rekening opent. Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarop bedrijven de reservering voor loonheffingen en de omzetbelasting kunnen storten.

De Belastingdienst heeft het eerste pandrecht op de g-rekening en het uitzendbureau kan van deze rekening geen andere betalingen doen.

Je kunt van deze rekening alleen omzetbelasting, loonbelasting en premies aan de Belastingdienst betalen. Dit beschermt alle partijen tegen wanbetalingen.

De bedrijfsvoering

Als je een uitzendbureau begint, heb je de keuze uit drie soorten bedrijfsvoering.

  1. Je regelt zelf de verloning.
  2. Je besteedt dit uit aan een payrollbedrijf.
  3. Je start als franchisenemer.


Zelf verlonen

De loon- en personeelsadministratie van de uitzendkrachten slokt een hoop tijd op. Je moet goed bedenken of je dit zelf wil doen of gaat uitbesteden.

Je kunt kiezen om de verloning zelf te verzorgen, maar dan komen er veel administratieve taken op je af. Denk aan het opstellen van contracten, hetdebiteurenbeheer, facturen versturen en het beheren van een complete salarisadministratie.

Het betekent dat jebepaalde keuzes zal moeten maken. Want ook al ben je waarschijnlijk een duizendpoot, niemand kan de administratie, marketing, inkoop, klantcontacten énacquisitie doen.

Belangrijk: oriënteer jegoed in de software voor zowel recruitment als de uitzendbranche. Dit vereist specifieke software.

(Video) Hoe start ik mijn eigen uitzendbureau?

Payroll

Vanwege de administratieve rompslomp, kiezen veel ondernemers er voor om dit deel uit te besteden aan een payrollbedrijf. Deze organisatieszorgen tegen een vergoeding voor de verloning: de betaling van loon en de loonheffingen.

Zij zijn formeel gezien de werkgever en lopen dus ook het werkgeversrisico, waaronder het doorbetalen van zieke werknemers. Hierdoor kun je je concentreren op het ondernemen, de contacten met de inleners, het werving & selectieproces en het bemiddelen tussen vraag en aanbod.

Franchise

Je kunt er ook voor kiezen om je bij een bestaande organisatie aan te sluiten. De franchisenemer maakt dan tegen betaling (inkoopfee en maandelijks een percentage van de omzet) gebruik van het franchiseconcept en kan daardoor met minder risico direct een bedrijf starten.

In een franchiseformule worden bijna alle benodigdheden door de franchisegever gefaciliteerd: het pand, de inventaris, de marketing, de inkoop en de administratie.

Bedenk wel dat je aan een bepaalde formule vastzit, die je geacht wordt bijna volledig te volgen. Er is dus minderruimte voor eigen initiatief.

Boekhouder

Los van welke keuze je maakt, is het altijd verstandig om je belastingaangifte en administratie door een boekhouder te laten doen of te laten controleren. Zo weet je zeker dat je alles goed inboekt, je alle aftrekposten benut en je geen naheffingen van de Belastingdienst krijgt.

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving. Als uitzendbureau krijg je met tal van regels en wetten te maken

Praktische eisen aanjouw uitzendbureau

Als eigenaar van een uitzendbureau krijg je met tal van regels en wetten te maken. Je bent bijvoorbeeld verplicht samen te werken met een gecertificeerde arbodienst. Ook zijn alle uitzendbureaus verplicht zich aan te sluiten bij pensioenfonds StiPP.

Begin je een uitzendbureau in de bouwsector, dan is het bouwpensioen bpfBOUW verplicht.

Zorg dus dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving. Denk aan sociale verzekeringen, arbeidscontracten, doorbetaling bij ziekte, arbeidstijden, minimumloon en deWet arbeidsmarkt in balans(WAB).

Voor werkgevers verandert er nodige rond het ontslagrecht, de ketenregeling, de WW-premie en nog veel meer andere zaken.

Keurmerk

Als je begint in de uitzendbranche is een keurmerk belangrijk om vertrouwen bij klanten te wekken. Het bekendste keurmerk is SNA (Stichting Normering Arbeid)dat bedoeld is om de risico’s te beperken van inleners.

Deze opdrachtgeverslopen namelijk het risico dat zij aansprakelijk worden gesteld voor verplichtingen uit arbeid die door het uitzendbureau niet zijn voldaan.

Bedrijven met dit keurmerk worden volgens SNA periodiek geïnspecteerd op hun verplichtingen uit arbeid, ‘waardoor het risico voor de inlener en uitbesteder van werk wordt beperkt’.

Brancheorganisatie

Daarnaast is het verstandig je aan te sluiten bij een brancheorganisatie. Er zijn twee grote organisaties: de Algemene Bond Uitzend ondernemingen (ABU) en Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU).

(Video) Hoe start ik mijn eigen uitzendbureau? Aflevering 2

Je kunt hun keurmerk gebruiken, maakt gebruik van de uitzendcao enkunt er terecht met vragen.

Zakelijke verzekeringen

Als eigenaar van een uitzendbureau ben je ondernemer én werkgever. Sluit hiervoor alle relevante verzekeringen af. Voor je personeel heb je bijvoorbeeld een verzuimverzekering, zorgverzekering en pensioenverzekering.

Zakelijk heb je onder meer een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandsverzekering nodig.

De Rabobank biedt een handig verzekeringspakket voor startende ondernemers: Interpolis ZekerVanJeZaak®. Hiermee verzeker je in één keer al jouw belangrijke bedrijfsrisico's, zoals het verzuimrisico.

Uitzendbureau starten, zo doe je dat (2)

Zakelijke rekening: 5 voordelen!

Zakelijke rekening nodig of twijfel je nog?

(Video) Opname Webinar 'Start je eigen uizendbureau' | 8 juni 2021 | SLIM! Flex

Bekijk de 5 voordelen

FAQs

Wat kost het om een uitzendbureau te beginnen? ›

Bij de start van je uitzendbureau maak je kosten voor je inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit is eenmalig €51,95, en reken je meteen af na je gesprek bij de KvK. Vervolgens heb je een zakelijke bankrekening nodig, hier zitten ook extra kosten aan verbonden.

Hoeveel geld houdt een uitzendbureau in? ›

Een uitzendkracht kost u het bruto uurloon plus 90% tot 100%. In het uitzendtarief zijn de volgende kosten verwerkt: ✓ Kosten voor loonadministratie. ✓ Risico op doorbetaling bij ziekte, uitval of verlof.

Hoe verdient een uitzendbureau zijn geld? ›

Het salaris is altijd conform de cao van de opdrachtgever. Je collega's bij het bedrijf die hetzelfde werk doen, verdienen dus niet meer dan jij. Tenzij ze meer ervaring hebben en daarom in een hogere salarisschaal zijn ingedeeld. Het uitzendbureau betaalt jou wekelijks je gewerkte uren.

Kan iedereen een uitzendbureau beginnen? ›

Doelgroep. De meeste startende uitzendbureaus kiezen voor een niche, bijvoorbeeld branches als horeca, zorg of ICT. Of juist alleen maar studenten. Als specialist ben je herkenbaar en betrouwbaar vanwege je vakkennis.

Hoe maak je een uitzendbureau? ›

Stappenplan uitzendbureau starten
  1. Zet op papier in welke markt je gaat operen.
  2. Bepaal de risico's voor het starten van een uitzendbureau.
  3. Denk na over financiën en debiteurenbeheer.
  4. Kies een rechtsvorm (BV of eenmanszaak)
  5. Schrijf je in bij de KvK of notaris.
  6. Maak de keuze voor uitzenden en/of payrollen.

Hoeveel betaald een werkgever aan een uitzendbureau? ›

In de praktijk komt dit neer op een betaling van 2 tot 3 keer het brutoloon van een medewerker. Hoe hoger de uitzendkracht gekwalificeerd is, hoe hoger het uurloon en de bemiddelingskosten. Ieder uitzendbureau hanteert een eigen tarief. Het is dus goed om meerdere offertes op te vragen.

Wat zijn de grootste uitzendbureaus in Nederland? ›

Uitzenders: 'Grote 4 bestaat niet meer

Randstad is en blijft de onbetwiste marktleider met een omzet in Nederland van € 3,4 miljard (+21% in 2021). RGF Staffing Nederland (voorheen USG) staat op positie 3 (omzet: € 990 miljoen (+18%)). Maar ManpowerGroup Nederland en Adecco Group Nederland zijn uit de top-10 gevallen.

Hoe lang kun je een uitzendkracht inhuren? ›

Je huurt de werknemer zolang in als nodig is. Is er geen werk meer te doen, dan ben je niet verplicht om deze persoon aan het werk te houden. Je betaalt dus alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Mocht de werknemer niet bevallen, dan kun je zonder problemen per direct afscheid van elkaar nemen.

Hoe maakt een uitzendbureau winst? ›

Hoe maakt een uitzendbureau winst

Een uitzendbureau verdient alleen aan het vervullen van vacatures. Voorbeeld: De opdrachtgever betaalt aan het uitzendbureau een bepaald tarief en als uitzendkracht of als gedetacheerde verdien je een bepaald uurloon.

Wie betaalt de uitzendkracht? ›

In het eerste ziektejaar is het uitzendbureau verplicht om je 90% van je loon door te betalen. In het tweede ziektejaar is de uitzendonderneming verplicht om je nog 80% van je loon door te betalen.

Wat kost een gemiddelde werknemer per uur? ›

De gemiddelde kostprijs van een effectief gepresteerd werkuur bedraagt evenwel 31,31 euro. Niet alle betaalde uren worden immers ook gepresteerd. De kosten van het absenteïsme (door ziekte, opleiding enzovoort) doen de uurloonkosten met 19 procent stijgen.

Hoe gaat een uitzendbureau te werk? ›

Een uitzendbureau werkt als bemiddelaar tussen iemand die werk zoekt en bedrijven die werk hebben. Het uitzendbureau is dus op zoek naar die ene goede kandidaat, de perfecte match voor de vacature. De opdrachtgever meldt zich bij het uitzendbureau en bespreekt de functie.

Wat is een normale omrekenfactor uitzendbureau? ›

Omrekenfactor 1.9 - 2.6

De omrekenfactor wordt in de uitzendbranche gebruikt om dit te vermenigvuldigen met het bruto uurloon van de kandidaat.

Wat is het doel van een uitzendbureau? ›

Kort gezegd bemiddelt een uitzendbureau tussen mensen die werk zoeken en bedrijven die mensen zoeken. Mensen die werk zoeken kunnen zich bij een uitzendbureau inschrijven als werkzoekende. Je bespreekt wat voor soort werk je zoekt, wat je werkervaring is en wat voor opleiding je hebt gedaan.

Hoeveel marge heeft een uitzendbureau? ›

Hierbij wordt in de branche uitzendbureaus, uitleenbureaus en banenpools gemiddeld een bruto marge van 52.8% behaald.

Hoe lang werken via uitzendbureau? ›

Een contract met uitzendbeding duurt maximaal 78 weken. Start u als uitzendkracht vanaf 3 januari 2022? En werkt u voor een uitzendbureau dat lid is van de ABU of NBBU? Dan duurt het uitzendbeding maximaal 52 weken.

Waar moet een uitzendbureau aan voldoen? ›

Het uitzendbureau mag u geen geld of een andere tegenprestatie vragen voor het uitzenden. Het uitzendbureau moet u van tevoren schriftelijk inlichten over de arbeidsomstandigheden op de werkplek. Het uitzendbureau moet geregistreerd zijn in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Welke bedrijven vallen onder Randstad? ›

De flexmarkt wordt gedomineerd door de Randstad Groep, het moederbedrijf van onder andere Randstad, YACHT en Tempo Team. Het bedrijf uit Diemen heeft circa 38.000 werknemers in dienst en genereert een omzet van bijna €3,5 miljard, waarmee het meteen ook één van de grootste spelers is op de wereldwijde markt.

Hoeveel uitzendbureaus zijn er in Nederland 2021? ›

Uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling; ontwikkeling omzet, 2015=100
Bedrijfstakken/branches (SBI 2008)PeriodenOmzet Indexcijfers (2015=100)
78 Uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling2021 1e kwartaal119,0
78 Uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling2021 2e kwartaal136,2
78 Uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling2021 3e kwartaal138,7
26 more rows
31 Aug 2022

Hoeveel detacheringsbureaus zijn er? ›

De detacheringsbranche telt naar schatting 638 detacheringsbureaus die in 2017 een omzet van 6,2 miljard euro realiseerden. Dat betekent dat 1,6% van de werkzame beroepsbevolking een gedetacheerde is. Daarmee is de detacheringsbranche een belangrijke intermediaire speler op de arbeidsmarkt.

Kan je zomaar stoppen bij een uitzendbureau? ›

Als u zelf de uitzendovereenkomst wilt beëindigen, kunt u dit in fase A (meestal de eerste 78 weken van de uitzendovereenkomst) met onmiddellijke ingang doen. Wel hoort u dit het uitzendbureau minimaal een (1) werkdag van tevoren te melden zodat zij kunnen proberen om voor vervanging bij de inlener te zorgen.

Kan ik als uitzendkracht per direct stoppen? ›

De wettelijke opzegtermijn bedraagt één maand, dus tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Alleen als het uitzendbureau (tijdelijk) geen loon uitbetaalt aan de uitzendkracht, omdat er geen werk voorhanden is (loonuitsluiting), geldt voor de uitzendkracht geen opzegtermijn.

Wie controleert uitzendbureaus? ›

Er zijn bij 500 uitzendbureaus controles uitgevoerd door de Inspectie SZW. Er zijn 131 boetes uitgedeeld voor in totaal ruim €1.300.000. De meeste overtredingen zijn onderbetaling van de uitzendkrachten.

Wat is de omzet van een uitzendbureau? ›

Omzet uitzendbranche ruim boven niveau voor corona
JaarKwartaalOmzet seizoengecorrigeerd (2015=100)
20194e kwartaal146,1
20201e kwartaal122,1
20202e kwartaal113,8
20203e kwartaal121,6
9 more rows
5 Jul 2022

Wat kost een detachering? ›

Een detachering factor werkt op dezelfde manier. Een voorbeeld: wanneer een medewerker € 10,00 bruto per uur kost, dan wordt dit vermenigvuldigd met een detachering factor. Normaal gesproken ligt deze tussen de 1.6 en 1.8 (met uitzondering van de bouwgerelateerde cao's).

Wat kost een interimmer? ›

Kostprijs van een interim

Als werkgever betaal je een interimwerknemer niet rechtstreeks. Alle papierwerk verloopt via het interimkantoor, dat verantwoordelijk is voor de relatie met de werknemer. Een uitzendkracht kost je ruwweg het dubbele van het normale bruto uurloon van een werknemer in een gelijkaardige functie.

Hoe lang duurt fase A uitzendbureau? ›

fase A. De uitzendkracht doorloopt fase A in de eerste 78 gewerkte weken dat hij voor een uitzendbureau werkt. Elke (kalender)week waarin hij werkt – of dat nu één uur of veertig uur is – telt mee voor de telling van die 78 weken. Bij een onderbreking van meer dan zes maanden begint de telling opnieuw.

Wat als je ziek bent uitzendbureau? ›

Uitzendkrachten met een uitzendbeding verliezen direct hun uitzendbaan als zij ziek worden. Zij hebben dan na 1 of 2 wachtdagen recht op een Ziektewet-uitkering. Uitzendkrachten die zonder uitzendbeding werken hebben bij ziekte vanaf de 2e ziektedag recht op loondoorbetaling.

Wat is beter met of zonder uitzendbeding? ›

Uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding

In fase B en C en fase 3 en 4 geldt er nooit een uitzendbeding. Zonder uitzendbeding heb je als uitzendkracht meer rechten. Zo kan het uitzendbureau je niet zomaar ontslaan en krijg je loon bij ziekte en soms ook als er (tijdelijk) geen werk voor je is.

Wat is 2000 euro bruto in netto? ›

Netto 2000 euro per maand verdienen betekent dat je bruto 2460,75 euro per maand verdient, en je per maand 460,75 euro aan loonheffing betaalt.

Wat betaalt mijn werkgever voor mij? ›

De werkgeversbijdrage of patronale bijdrage bedraagt 25% van het brutoloon. Daarnaast is er een werknemersbijdrage, betaald door de werknemer. In de privésector wordt van het brutoloon gemiddeld 13,07% afgehouden.

Wat is een werkgever kwijt aan loon? ›

De kosten van personeel kun je eenvoudig berekenen. Per werknemer betaal je bovenop het afgesproken brutosalaris nog zo'n 20 tot 35 procent van dat salaris aan extra kosten. Hoe hoog de kosten van personeel precies uitvallen, hangt af van je cao en de individuele afspraken die je met werknemers maakt.

Wat zijn de nadelen van een uitzendbureau? ›

Het nadeel is dat uitzendkrachten relatief dure werknemers zijn. Het uitzendbureau rekent immers ook een marge. Totaal komt het op ongeveer 2 tot 3 keer een brutoloon. Maar bent u op zoek naar toptalent, dan zult u ook daarvoor moeten betalen.

Wat zijn de voordelen van werken via een uitzendbureau en wat zijn de nadelen? ›

Minder werkgeversrisico's
  • Uitzendkrachten kunnen langer op proef worden ingezet.
  • Uitzendkrachten vallen veelal buiten de formatieplaatsen.
  • Uitzendkrachten die langere tijd goed presteren kunnen in dienst treden bij de opdrachtgever.
  • Bij langdurige ziekte, WAO of WIA krijgt u niet te maken met hoge kosten ziekteverzuim.

Hoeveel fases uitzendbureau? ›

In het fasensysteem van ABU komen jouw rechten en plichten naar voren. De ABU heeft drie fasen: fase A, B en C. De fase waarin je zit bepaalt jouw rechtspositie. Hoe langer je voor een uitzendbureau werkt, des te meer rechten je hebt.

Wat kost payroll per uur? ›

Payroll tarieven

De gemiddelde omrekenfactor van een payroll-bedrijf ligt op 1,67 hoewel er ook uitschieters naar boven zijn van 1,70 tot 1,75. Met andere woorden, wanneer een medewerker een bruto uurloon van 10,- verdient, betaald u 16,70 aan het payroll-bedrijf.

Hoe bereken je een fee? ›

Als je voor jezelf een inschatting wil maken van de kosten voor het werven van een nieuwe medewerker: ga ervanuit dat de kosten gemiddeld rond de 25% liggen van het fulltime, bruto jaarsalaris van de functie die je zoekt. Dit percentage verschilt per functie.

Hoe bereken je de werkgeverslasten? ›

Wil je een snelle indicatie van je totale lasten als werkgever? Houd dan de volgende vuistregel aan: tel bovenop de loonkosten 20 tot 35 procent daarvan aan extra werkgeverslasten.

Wat is het verschil tussen detachering en uitzenden? ›

uitzenden is het inhuren van een uitzendmedewerker via een uitzendovereenkomst. De medewerker krijgt een contract met flexibele uren, flexibele opdracht duur en een kort opzegtermijn. detacheren is het inhuren van een gedetacheerde via detacheringscontract.

Wat is het verschil tussen een uitzendbureau en het UWV? ›

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat bij een uitzendbureau intercedenten werken die hun best doen om mensen met de juiste capaciteiten te plaatsen bij werkgevers die hen zoeken, en bij het UWV werken personen die mensen dwingen om zelf uit te zoeken hoe ze weer aan het werk kunnen komen en welke plek voor hen ...

Hoe noem je iemand die werk voor je zoekt? ›

Werkzoekende - 3 definities - Encyclo.

Wat zijn de grootste uitzendbureaus in Nederland? ›

Uitzenders: 'Grote 4 bestaat niet meer

Randstad is en blijft de onbetwiste marktleider met een omzet in Nederland van € 3,4 miljard (+21% in 2021). RGF Staffing Nederland (voorheen USG) staat op positie 3 (omzet: € 990 miljoen (+18%)). Maar ManpowerGroup Nederland en Adecco Group Nederland zijn uit de top-10 gevallen.

Hoe maak je een eigen bedrijf? ›

Op deze pagina:
  1. Ondernemingsplan schrijven.
  2. Doe marktonderzoek en bepaal uw strategie.
  3. Maak een financieel plan.
  4. Bedenk een unieke bedrijfsnaam.
  5. Kies een rechtsvorm.
  6. Administratie bijhouden en bewaarplicht.
  7. Regel algemene voorwaarden en verzekeringen.
  8. Check aan welke wettelijke eisen u moet voldoen.
21 Apr 2022

Wat is een goed uitzendbureau? ›

De top-10 van best gewaardeerde uitzenders en detacheerders zijn:
  • Randstad.
  • YoungCapital.
  • Manpower.
  • Unique.
  • Adecco.
  • Tempo-Team.
  • Start People.
  • USG Professionals.
19 Dec 2018

Wat is het nut van uitzendbureau? ›

Kort gezegd bemiddelt een uitzendbureau tussen mensen die werk zoeken en bedrijven die mensen zoeken. Mensen die werk zoeken kunnen zich bij een uitzendbureau inschrijven als werkzoekende. Je bespreekt wat voor soort werk je zoekt, wat je werkervaring is en wat voor opleiding je hebt gedaan.

Wat is het beste uitzendbureau? ›

MT500 – Beste uitzendbureaus
Uitzendbranche
PositieBedrijf
1.Randstad
2.YoungCapital
3.Yacht
77 more rows
20 Jun 2019

Kan ik een zaak starten zonder geld? ›

Een goede financiële onderbouwing vergroot je kansen op financiering. een onderhandse lening aan te gaan. Vaak gaat het om geld lenen van familie of vrienden. Dat kan een uitkomst zijn, maar maak goede afspraken over zo'n informele of onderhandse lening.

Hoeveel geld heb je nodig voor een eigen zaak? ›

Bij een eenmanszaak is een startkapitaal bijvoorbeeld geen vereiste. Zie je het groter of ga je niet alleen ondernemen, dan richt je beter een vennootschap op. Maar ook in dat geval volstaat soms een beperkte inbreng.

Hoe ondernemen zonder geld? ›

Starten zonder geld?
  1. Start een webshop. ...
  2. Begin met affiliate marketing. ...
  3. Ga aan de slag als boekhouder. ...
  4. Heb je een technisch beroep waarvoor toch echt materiaal vereist is? ...
  5. Daarnaast loont het om te kijken of je een onderneming kan starten die wordt gesubsidieerd.

Videos

1. Je eigen HappyNurse Uitzendbureau starten
(HappyNurse Uitzendbureau)
2. Top 100 Jonge Miljonairs: Op de koffie bij debutant Sezer Duygulu
(Quote)
3. *FAST HIRE!* WORK WHEN YOU WANT! NO INTERVIEW OR EXPERIENCE! BEST WORK FROM HOME JOBS TO START WITH!
(Lovely Lasean)
4. Hoe verdient een uitzendbureau geld? - What the FAQ?! [#18]
(YoungCapital)
5. De werkloosheid stijgt, maar uitzendbureau JIJ heeft altijd wat te doen - Kop d'r Veur Camper (32)
(Bie de boer)
6. Wat zijn de verschillen tussen een uitzend- en payrollovereenkomst? | Het Juridisch Loket
(Het Juridisch Loket)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 18/09/2023

Views: 6000

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.